Archive for Ноември, 2006

За знаците на Апокалипсисот и за целта на христијанскиот живот

Posted in Bogoslovski Sogleduvanja on Ноември 26, 2006 by areopagit

HristosБар кодови, чипови, лични карти со знакот на „ѕверот-666“. Што да правиме ние христијаните сега со тоа? Ништо. Само ќе го пренебрегнеме. Многу едноставно. Зошто ако сега заглавуваме на такви ситници нема да знаеме каде ни е крајот и со право би не дијагностицирале како параноични. Зошто ако не го направиме тоа ќе почнеме да бегаме и од 666-тата страна на Стариот Завет. GPS“, биометриски пасоши и лични карти: пронаѓањње на загубени личности од цунами и изгубени деца во град; хитна и моментална медицинска евиденција; надзор мад криминалитетот. Страв од следење на личноста и губење приватност? ; Аналогно на тоа нож за сечење леб…, даљинско… и технологија… Сами да одбереме со какви мисли да живееме, со што да се храниме и со што да го исполниме нашиот живот. Со Христа и со живеењето со него т.е. стремејќи се кон, и живеејќи го обожението кое е и цел на христијанскиот живот или со окупираност за нечестивиот бивајќи во опасност автосугестивно или на некој друг нaчин да почнеме да наликуваме на него или да станеме дел од него заборавајќи на најслаткиот наш Христос. Continue reading

Advertisements