Archive for the Bogoslovie Category

Соборите на Црквата

Posted in Bogoslovie on Мај 14, 2007 by areopagit

sobor-na-crkvata.jpgДенеска почнува Епископскиот Собор на нашата помесна Црква. Собор на кој што учествуваат сите епископи. За појаснување што претставуваат Соборите на Црквата ќе објавиме една студија што ја толкува таа проблематика. Толку од нас, а повеќе во текстот кој е линкуван подоле.

institucijata-na-soborite.docAdvertisements